Een stadse tomaat.

Door de jaren heen heeft zich in de stad een nieuwe tomatensoort ontwikkeld: de balkon-tomaat! En sinds kort moet ik er zelf ook aan geloven. Ik kreeg namelijk deze plantjes, welke uit moeten groeien tot echte stadse balkon-tomaten! Ik maak trouwens geen woordgrapje: er bestaat een heuse tomatensoort speciaal geschikt om te kweken op balkons!

Nieuwe aanwinst: tomatenplantjes!

De kruidige typische geur van de plantjes belooft al veel, ik ben gek op tomaat overigens, dus ik ga graag de uitdaging aan om uiteindelijk mijn eigen gekweekte tomaten te kunnen plukken. Toen ik mij ging verdiepen in hoe je het beste voor de balkon-tomaat kunt zorgen, vlogen de nieuwe termen mij om de oren. Heb je ooit wel eens gehoord van speciale plantvoeding voor tomaten, een tomaatgroeizak om nog maar niet te spreken over een kant en klaar tomatensetje? Gaandeweg ontdek ik steeds meer tips over ‘hoe tomaten te kweken’.

En hopelijk mijn plantjes over een tijdje!

Een leuke ontwikkeling vind ik het dat we meer en meer aan de slag gaan met onze eigen groenten en kruiden kweken. En dat niet alleen in dorpen of buitenwijken, maar juist ook in de mini moestuinen die steeds meer in de stadswijken opkomen. Ook nieuwsgierig geworden? Ga zelf ook aan de slag! En blijf vooral ook updates op deze blog volgen over de vorderingen van mijn -op eigen balkon gekweekte- tomaten!

Plantenbakken speciaal voor op balkons en dakterassen – Montreal
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.